ЧИЙЗ КЕИК С ЯГОДОВА ЗАЛИВКА

Чийз кейк с ягодова заливка
За кората:
За пълнежа:
За ягодовата заливка:
Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават, прибавя се маслото и оформеното тесто се разпределя по дъното на форма с подвижни стени.
Крем-сиренето и рикотата се разбиват с миксер със захарта на пухкав крем. Добавят се яйцата едно по едно при непрекъснато разбиване. Слагат се сметаната, лимоновата кора, сокът и есенцията. Разбъркват се отново. Накрая се добавят нарязаните сушени ягоди. Сместа се изсипва върху кората. Слага се да се пече на 180°С около 60 мин. Охлажда се и се изважда от формата.
Ягодовата заливка се приготвя, като се пасират заедно ягодите със захарта и лимоновия сок.
Сладкишът се поднася нарязан на парчета, полети с ягодова заливка и сладолед.
категория: Вкусни неща
прочетена 1498 пъти, коментари 0, Актуализирана на 28.01.2009 г. в 16:53 ч.
Коментар от