С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Гестационен Календар

Резултати за гестационен календар (22)

Бебето през осма гестационна седмица

Осма гестационна седмица

През осмата гестационна седмица твоето бебе е пораснало и е 8-11 мм. То вече се нарича фетус (плод). През тази седмица започва да се оформя лицето.

Бебето през девета гестационна седмица.

Девета гестационна седмица

През деветата гестационна седмица твоето бебе е значително пораснало – около 4 см. Половите жлези вече окончателно се оформят като яйчници или тестиси.

10 гестационна седмица твоето бебе тежи 4-5 г

Десета гестационна седмица

През 10 гестационна седмица твоето бебе тежи 4-5 г и е около 5 см! Повечето от органите му вече са формирани и оттук нататък само ще расте.

Бебето през единадесета гестационна седмица

Единадесета гестационна седмица

През 11 гестационна седмица твоето бебе има дължина около 8 см и тегло около 7 г. Главата все още е колкото тялото, но това ще се промени.

Дванадесета гестационна седмица

Дванадесета гестационна седмица

През 12 гестационна седмица твоето бебе тежи 14г и е 9 см по цялата си дължина. Започва образуването на ставите и дооформянето на зъбните зародиши. Появяват се клепачи.

През 18  гестационна седмица

Осемнадесета гестационна седмица

През 18 гестационна седмица твоето бебе е пораснало до внушителните размери от 20 см и 190-200 г. Костите продължават да се втвърдяват, но ще останат достатъчно гъвкави...

Калкулатор за термин на МоетоДете.БГ

Коя гестационна седмица на кой месец от бременността отговаря?

Седмицата по време на бременност се нарича гестационна седмица. Няма разлика между гестационната и календарната седмица.

10-те лунарни месеца на бременността - голямото очакване

10-те лунарни месеца на бременността - голямото очакване

Бременността – приказно състояние, когато от една страна инстинктите ти заработват на пълни обороти и се събуждат първични природни сили... От друга – се изравняваш с божество, давайки живот... Ето как расте бебето ти – далеч от очите, но близо до сърцето :)

Кратък речник за бъдещи майки

Кратък речник за бъдещи майки

Двете чертички от теста са факт и настава радостно броене на дни и месеци, четене, разговори с близки и познати майки и щастливо очакване. При редовните прегледи също се натъкъкваш на нови знания и терминология, които при желание и добро настроение може да ти бъдат обяснени от лекаря. За твое улеснение ти педлагаме кратък речник, на най-често срещаните термини по време на деветте месеца.

Колко е голямо бебето през различните месеци на бременността?

Колко е голямо бебето през различните месеци на бременността?

Въпрос: Колко е голямо бебето през различните месеци на бременността?


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби