С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Хомеопатия

Резултати за хомеопатия (12)

История на хомеопатията

История на хомеопатията

Тази наука се заражда през XVIII в. Основателят й се нарича Самуeл Ханеман от градa на прочутия порцелан Майсен в Саксония.

Свински грип - профилактика и хомеопатия

Свински грип - профилактика и хомеопатия

С настъпването на зимните месеци традиционно започваме да обсъждаме темата за предстоящия грип. Навярно сте чели много неща за това как да се предпазите от заразяване. Ако се обърнете към лекари, няма да получите еднозначен отговор за неговата профилактика. Тази година има нещо ново. А то е истерията предизвикана от разпространяващия се от няколко месеца насам свински грип.

Д-р Маждракова за хомеопатията и детското здраве

Д-р Маждракова за хомеопатията и детското здраве

Д-р Маждракова завършва медицина през 1995 г. но още следващата година се запознава с хомеопатията и разбира, че това е науката, която трябва да изучава и прилага.

Алергии и хомеопатия

Алергии и хомеопатия

Могат ли алергиите при децата да се преодолеят с помощта на хомеопатични препарати? Да! Хомеопатията дава възможност да се избере едно по-щадящо лечение за децата, тъй като лекарствата са безвредни, нямат странични влияния и не натоварват организма.

Забранено за бременни

Забранено за бременни

Никой не обича ограниченията, но някои са неизбежни. За щастие, те не са много, но са важни за здравето на бебто.

Прекаленото безпокойство е лечимо

Прекаленото безпокойство е лечимо

Детето ви отива на ученическа екскурзия, а за вас започва „творчески" период,...

Хомеопатия за най-малките

Хомеопатия за най-малките

Хомеопатичното лечение е подходящо както за бременната жена, така и за новороденото. Развитието на детския организъм започва още от утробата на майката. Ето защо използването на хомеопатията през бременността и при най-малките (до 1 година) би могло да се разглежда като една обща тема.

Алергии, деца и хомеопатия

Алергии, деца и хомеопатия

Все повече родители се доверяват на хомеопатията в стремежа си към по-щадящо лечение за своите деца. Хомеопатията се интересува от човека с определени оплаквания, а не само от поставената диагноза. Лекува човека, а не болестта сама по себе си. Изследва съвкупността от симптоми на физическо, умствено и емоционално ниво и прилага лекарството, което е най-подходящо за определен човек в даден момент.

Внимание! Пролетни алергии

Внимание! Пролетни алергии

Пролетта е най-дългоочакваният сезон: за някои обаче пролетта е сезонът, през който цъфтящите дървета и треви са дразнител и причина за редица здравословни проблеми. Неприятните усещания започват от ранна пролет, месеците март и април, и могат да продължат цяло лято и понякога дори до късна есен.


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби